Koningsdag

Het programma voor Koningsdag 2018 is bekend! Hieronder vindt u het programma voor komende 27 april…

08.00 uur: KLOKLUIDEN
De dag begint met het luiden van de kerkklokken en het hijsen van de vlaggen. Hangt u ook uw vlag (met Oranje wimpel) uit?

09.00 uur: START INSCHRIJVEN KINDEROPTOCHT
Pimp je fiets en/of kar weer en vergeet vooral jezelf niet: WE ZETTEN DE BLOEMETJES BUITEN.

09.30 uur: DE BLOEMETJES BUITEN ZETTEN KINDEROPTOCHT

Met voorop drumband Klein maar Dapper. Wij verheugen ons op een prachtige, zonnige, vrolijke optocht met allemaal lieve, aardige en blije kinderen (en ouders en opa’s en oma’s)!

10.00 uur: DE AUBADE
Begeleid door Harmonie Manderen. Een vertegenwoordiging van het college en bestuursleden van de Oranjevereniging zullen een toespraak houden. En wat zou het toch fantastisch zijn als alle kinderen van Maarn de koningsliedjes dit jaar uit volle borst kunnen meezingen!

10.15 uur: PRIJSUITREIKING VAN DE KINDEROPTOCHT
Een deskundige jury zal de creaties van de kinderoptocht beoordelen. Daarvoor zijn 3 categorieën: 1 groepsprijs, 1 individueel tot 6 jaar en individueel 6 – 12 jaar. In elke categorie zijn 3 prijzen te verdelen.

10.30 uur: START KINDERSPELEN
We zetten de bloemetjes buiten rondom het Raadhuisplein. Er is weer van alles te doen en het is een hele uitdaging om aan alle spelletjes toe te komen. Laat je schminken als een echte Koning (of Koningin of… ), eet lekker wat poffertjes voor de energie en leef je uit op het springkussen. Kortom: er is weer van alles te doen.

10.45 uur: OP DE KOFFIE MET WILLEM!

Deze ochtend is de uitgelezen kans om andere ouderen te ontmoeen en mee te kunnen genieten van de uitbundige sfeer, vlakbij het Raadhuisplein. Onder het genot van muziek uit vroeger tijden zal u een kop koffie met iets lekkers worden geserveerd. Ook de voorraad Oranjebitter zullen wij aanvullen, want zo’n oranje drankje hoort er natuurlijk bij. En wat betreft de muziek: neem gerust uw eigen platen mee.

Voor dit deel van het programma kunt u vanaf 10.45 uur terecht op de KAPELWEG 42 (tegenover Chinees Restaurant Yang’s Garden). Vlakbij het Raadhuisplein dus. Hier bevindt zich het huis van Karsten & Vera, initiatiefnemers van de Stichting Vlinders van Immanuël.

Bent u slecht ter been, woont u in Maarn en wilt u graag aansluiten bij deze Koffietafel? Bel dan met Paul Verlaan van de Oranjevereniging; hij haalt u met alle liefde op en brengt u weer thuis. Het telefoonnummer vindt u in de Willem.

12.00 uur: AFSLUITING KINDERSPELEN

13.00 uur: ORANJE VRIJMARKT MAARN
Ook dit jaar is de Vrijmarkt natuurlijk weer een mooie gelegenheid om uw zolder leeg te halen en het publiek te verrassen met prachtige items voor een vriendenprijs. Over het huren van een kraam kunt u meer lezen op deze pagina.

Naast Matthias van M-at-Work, die de gehele dag zorgt voor de muzikale omlijsting, hebben we ook een band weten te regelen. Het belooft een muzikaal feest te worden, de bloemetjes-buiten-zetten-Koningsmidddag. Dus gooi je haar los, trek je dansschoenen aan, neem een biertje en maak er een feestje van. Wees welkom op het Raadhuisplein!

15.30 uur: Mo’s Blues
Mo’s Blues…blues zoals blues bedoeld is!

Mo’s Blues is ontstaan in de nazomer van 2007 en is gevormd door drummer Theo Wenting en voormalig bluesharp speler Meerten (Mo’s) Hommersom. De band, opgericht als vijfmans-formatie heeft de laat- ste twee jaar belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt in de bezetting, maar ook qua niveau, ambitie en repertoire. Nummers van bijvoorbeeld blues virtuoos Joe Bonamassa worden hierin zeker niet uit de weg gegaan. Momenteel bestaat de band uit een vijfmans-formatie waarbij gitarist Maurice Koonings frontman van de band is. De band treedt over het algemeen regionaal op en richt zich voornamelijk op blues- en jazz festivals en evenementen in de regio. Daarnaast zijn zij een graag geziene gast in de echte bruine cafe’s waar liefhebbers van blues samenkomen om collectief hun passie voor het genre te uiten en te delen. Kortom: een optreden dat in een ieders geheugen gegrift blijft. Mo’s Blues, een ervaring. We gaan het beleven!

Mo’s Bleus bestaat uit: Richard Vaquier Droopt zingt, Maurice Koonings en Peter Hendriksen spelen gitaar, Dik Jansen speelt de bas en Theo Wenting op drums.

17.00 uur: DIT DOEN WE VOLGEND JAAR GEWOON NOG EEN KEER

Advertenties